21-01-07

Oefeningen voor de Rugspieren (spierversterkend)

1. Rugspieren

Uitgangshouding:
Ga op de hielen zitten met de romp voorovergebogen en houd de armen zijwaarts en de ellebogen naar boven gebogen.
 
Oefening:
Trek de schouderbladen naar elkaar toe. Zo trekt de rug recht. Doe deze oefening met verschillende armhoudingen en merk op dat je steeds verschillende rugspieren aanspant.2. Rugspieren

Uitgangshouding:
Ga op de rug liggen, met opgetrokken knieën, de voeten op de grond (niet vastklemmen!). Spreid de armen op schouderhoogte op de grond, met de ellebogen gebogen.
 
Oefening:
Druk de rug omhoog door met de armen (vooral de ellebogen) tegen de grond af te zetten. Laat het hoofd tijdens de oefening rustig liggen.3. Rugspieren

Uitgangshouding:
Ga op de buik liggen, de armen gestrekt voor je. Maak je zo lang mogelijk.
 
Oefening:
Til linkerarm en rechterbeen tegelijkertijd op. Herhaal de oefening met rechterarm en linkerbeen. Indien bij deze oefening pijn optreedt in de lage rug, leg dan een kussentje onder de buik.

Commentaren

Nog eentje: "je staart intrekken" Een oefening om de zijwaardse draagspieren laag in het bekken te trainen: op een stoel gaan zitten en rustig, bij een langzame uitademing, proberen een denkbeeldige staart omhoog te trekken tot tegen je ruggegraat. Heel fijn als je net een lumbagootje hebt :-) Verlicht effectief de pijn een beetje..

Gepost door: Judith | 28-05-09

Spierversterkende oefeningen Spierkrachttraining is per definitie overbelasting waarna rust volgt. De bovenstaande oefeningen zijn wellicht voor een klein deel van de NL'se bevolking voldoende om krachtstoename te bewerkstelligen, maar voor het overgrote deel niet.

Gepost door: Drs. D.M. Keesenberg | 29-12-09

De commentaren zijn gesloten.