15-01-07

Buikspieroefeningen: oefeningen voor de Rechte Buikspieren én de Schuine Buikspieren

Met de onderstaande oefeningen kun je je rug- en buikspieren versterken. De oefeningen kunnen in willekeurige volgorde worden uitgevoerd. Aangeraden wordt om rug- en buikspieroefeningen af te wisselen om overbelasting te voorkomen.

1. Rechte buikspieren

Uitgangshouding:
Ga op de rug liggen met de handen achter het hoofd. Druk eerst beide hielen en de onderrug in de grond en houd dit vol gedurende de oefening.
 
Oefening:
Kom nu langzaam met het hoofd en de schouders omhoog totdat je duidelijk je knieën kunt zien.2. Rechte buikspieren

Uitgangshouding:
Ga op de rug liggen, met opgetrokken knieën, de voeten op de grond (niet vastklemmen!). Kantel het bekken achterover (onderrug tegen de grond drukken). Kruis de armen voor de borst.
 
Oefening:
Kom met hoofd en bovenlichaam zover van de grond los dat de schouders de grond niet meer raken. Blijf gedurende oefening naar het plafond kijken.3. Schuine buikspieren

Uitgangshouding:
Ga op de rug liggen, met opgetrokken knieën, de voeten op de grond (niet vastklemmen!). Kantel het bekken achterover (onderrug tegen de grond drukken). Vouw de handen achter het hoofd.
 
Oefening:
Tik nu met de linkerelleboog de rechterknie aan. Linkerschouder en rechterbeen komen hierbij van de grond. Tik daarna met de rechterelleboog de linkerknie aan.4. Rechte buikspieren

Uitgangshouding:
Ga op de rug liggen en houd beide benen gebogen en los van de grond, ondersteund door een stoel of bank. Leg de armen gekruist voor de borst.
 
Oefening:
Terwijl je de benen licht gebogen op de stoel of bank houdt, probeer je zover mogelijk 'op' te komen.

Commentaren

Kristof zoals gewoonlijk weer een bericht dat op elke medische site zeker niet zou misstaan.
Groetjes

Gepost door: Etienne | 18-01-07

opwarming Is er voor deze buik- en rugspieroefeningen opwarming nodig? Doe je de oefeningen best voor of na bv. een half uurtje fietsen op de hometrainer?

Gepost door: bertie | 28-07-07

Buik! Opwarming is zeker nodig. Vergeet ook niet te stretchen na afloop. Ook een leuke is de plank. Maar een plank van jezelf (dus voeten en ellebogen) en houd dit 1 minuut vol. Herhaal de oefening een paar keer.

Gepost door: Gwen Bal | 08-06-10

De commentaren zijn gesloten.