27-05-06

Buikspieroefeningen: belangrijk in de rugscholing

Buikspieren worden minder en minder gebruikt in ons dagelijks leven. Ze spelen nochtans een belangrijke rol bij een goede houding en bij de preventie van rugkwalen. Een sterk inwendig korset is een levensverzekering voor uw rug. Deze oefeningen zijn niet agressief en ze mogen geen pijn veroorzaken.
Buikspieroefeningen...Buikspieroefeningen...Buikspieroefeningen...

1.

Beginpositie : Ga op uw rug liggen, de armen gestrekt op de grond, de benen gebogen en de voeten plat op de grond.

2.

Vanuit de beginpositie, breng de benen in horizontale positie, de dijen haaks op de romp. Blijf 1 tot 2 minuten in deze houding.

3.

Ga in de haakse houding liggen, hef uw bovenlichaam tot aan uw schouderbladen van de grond, de armen naar voor gestrekt en ga vervolgens terug liggen. De benen mogen niet bewegen. Adem uit bij het heffen.

Buikspieroefeningen...Buikspieroefeningen...

Buikspieroefeningen...

4.

Vanuit de beginpositie, til de schouders van de grond tot uw handen de knieën raken terwijl u uitademt. Het is niet nodig om volledig recht te komen om uw buikspieren te versterken.

5.

Trek de knieën op tegen uw borst, iets verder dan in verticale positie, terwijl u uitademt; de armen gestrekt naast het lichaam laten liggen.

6.

Combineer de oefeningen 4 en 5 door ze gelijktijdig uit te voeren. Hef de schouderbladen van de grond terwijl u de knieën optrekt. Adem uit terwijl u uw spieren aanspant.

| |  Print

De commentaren zijn gesloten.